preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Zagreb

Login
Natjecanja

       

NATJECANJA 2020./2021.

  • Na Državnom natjecanju iz Informatike učenik 7.a razreda Ivo Vraneš osvojio je 1. mjesto u kategoriji LOGO i 10. mjesto u kategoriji ALGORITMI.  Njegov mentor bio je Zvonimir Cetto.
  • Na Državnom natjecanju iz Kemije, učenica 7.a razreda Marta Tojčić osvojila je 9. mjesto, a učenik 7.a razreda Ivo Vraneš 15. mjesto. Njihova mentorica bila je Dragana Vreš.
  • Na Državnom natjecanju iz Fizike učenik 8.b razreda Fran Šladarec osvojio je 15. mjesto, a učenik 8.a Aldo Duboković 18. mjesto. Njihova mentorica bila je Dragana Vreš.
  • Na Državnu smotru LiDraNo plasirala se učenica 6. c razreda  Ivana Idžojtić, s pjesmom. Njezina mentorica bila je Maja Stanković.                                                      Čestitamo učenicima i njihovim mentorima na odličnim rezultatima koje su ostvarili! yes

 

Priloženi dokumenti:
NATJECANJA 2019., 2020..pdf

Tomislavci pišu

Korisni linkovi

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 4. 2010.

Ukupno: 386219
Ovaj mjesec: 2594
Danas: 166
Tražilica
Raspored zvona

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Učionice- stvaraonice

Cijeli svijet mogućnosti u našim učionicama

 

Priloženi dokumenti:
ucionice-stvaraonice.pdf

Nešto staro i nešto novo o školi

          Osnovna škola kralja Tomislava otvorena je 1928. godine, kada je i dobila ime po prvom hrvatskom kralju. Nalazi se u srcu Trešnjevke.  Unutarnji prostori su adaptirani. Od 5. do 8. razreda nastava je organizirana po specijaliziranim učionicama. Prostorni uvjeti škole prilagođeni su učenicima s posebnim potrebama (lift, ulazne rampe). Veliko školsko dvorište i tri športska igrališta i velika športska dvorana pružaju mogućnost djeci za nesmetanim bavljenjem športskim aktivnostima.

         U razrednim odjelima imamo prosječno oko 23 učenika.
 
         U školi je organiziran produženi boravak za učenike 1., 2., 3. i 4.  razreda, u vremenu od 11,30 do 17, 00 sati. U boravku učenici imaju organiziranu prehranu, pišu zadaće, uče, igraju se i bave stvaralačkim aktivnostima. Također se provodi program za potencijalno darovitu djecu, popularno nazvan Učionica-Stvaraonica.
       
         Učenici već od prvog razreda uče engleski jezik kao glavni strani jezik. Od četvrtog razreda mogu učiti njemački jezik kao izborni predmet. Izborni predmeti za koje se djeca još mogu odlučiti su: od prvog razreda Vjeronauk Informatika. U 5. i 6. razredu Informatika je redovni predmet.
 
        Škola ima dugu sportsku tradiciju, odnosno posebna se pozornost posvećuje motiviranju učenika za bavljenje športom, njihovom uključivanju u razna sportska događanja, ali i usmjeravanju učenika prema profesionalnim športskim klubovima. U skladu s tim ne izostaju ni športski rezultati. U Školskom športskom klubu organizirane su brojne športske aktivnosti, a najpopularnija je košarka.. Blizina škole plivalištu na Trgu Krešimira Ćosića olakšava ostvarivanje obvezne škole plivanja.
         U školskoj dvorani provodi se vrlo uspješno program Vikendom u sportske dvorane tako da učenici od 1. do 8. razreda mogu organizirano kroz sportske aktivnosti provoditi svoje slobodno vrijeme.

       Osim sportskih postoji i druge brojne izvannastavne aktivnosti: likovne skupine, dramsko-recitatorske skupine, Zbor, Mladi knjižničari,  Mali matematičari, Mali znanstvenici, Novinarska skupina, Talijanska igraonica, engleske igraonice, Njemačka igraonica, Košarka, Mladi povjesničari, Mladi geografi, Orjentacijska radionica…

         Učenici novinari vrijedno rade na stvaranju školskog lista “Naš Tomislav”.
 
       Stručni suradnici pedagog i edukacijski-rehabilitator pomažu u lakšem svladavanju svih vrsta poteškoća u školovanju učenika. U radionicama u nižim i višim razredima kontinuirano se provode Školski preventivni programi.
 
Kod učenika se potiče razvoj humanosti i empatije pa smo tako redoviti posjetitelji obližnjeg staračkog doma, ali i prikupljamo pomoć za korisnike Pučke kuhinje Župe sv. Josipa.
 
        Surađujemo s raznim udrugama koje nama, djeci i roditeljima edukativno i savjetodavno pomažu u radu s djecom.
        
        Naša škola vježbaonica je za studente razredne nastave iz metodike hrvatskog jezikaglazbene kulturematematike te tjelesne i zdravstvene kulture, kao i za studente edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.
       
         Od školske godine 2011./2012. škola radi u jednoj smjeni.
        preskoči na navigaciju